В Україні суди скасовують штрафи: названо причину

0
1775

Суди в Україні скасовують штрафи за перевантаження, нараховані в автоматичному режимі. Іноді суми штрафів досягають неймовірних цифр. Деякі автомобілісти просто платять штрафи, абсолютно не здогадуючись, що вони незаконні.

Нещодавно суд скасував штраф, який був накладений в Укртрансбезпеці за даними отриманими в автоматичному режимі. Постанова була скасована на підставі того, що система вважала тип транспортного засобу з помилкою.

Власник вантажного авто отримав ухвалу про штраф за перевищення вагових норм на 5%. Сума штрафу становила 8500 гривень.

Автомобіліст оскаржив рішення та зумів довести, що система неправильно вважала тип транспортного засобу. При цьому наголошувалося, що інспектор при винесенні ухвали не врахував помилку.

Суд розглянув справу та встановив факт наявності помилки з боку системи автофіксації. Після проведення нових розрахунків габаритно-вагових норм суд ухвалив відсутність порушення та скасував штраф.

Після цього судового розгляду скасування штрафів за перевантаження може стати масовим явищем.

Додамо, що з 1 жовтня 2021 року в Україні було запущено в роботу систему автоматичної фіксації порушення габаритно-вагових стандартів. Штрафи за порушення норм становлять 8500–51000 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!