Стало відомо, скільки грошей піде на українські дороги

0
53

Кошти будуть спрямовані на реконструкцію, будівництво та утримання доріг державного та місцевого значення.

У державному бюджеті України на 2022 рік на розвиток інфраструктури загалом передбачено 141,8 млрд грн. Про це повідомляє Експерт  із посиланням на офіційний сайт Міністерства фінансів.

«Формуючи держбюджет на 2022 рік, ми намагалися максимально розподілити кошти на всі життєво важливі галузі для країни. Одним із пріоритетних напрямів фінансування було і залишається модернізація та будівництво нової сучасної інфраструктури. Зокрема, на наступний рік на розвиток інфраструктури передбачено рекордні 141,8 млрд. грн. Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію, будівництво та утримання доріг державного та місцевого значення, а також на модернізацію залізниці, аеропортів та річкового транспорту», ​​- цитує заступника міністра Олександра Каву прес-служба Мінфіну.

Наголошується, що зараз уже активно ведеться будівництво нової швидкісної автодороги Н-31 Решетилівка – Дніпро. У Решетилівці це шосе відгалужується у бік Дніпра від нещодавно збудованого швидкісного шосе М-03 Київ – Полтава – Харків. Завершення будівництва автодороги Н-31 створить можливість для мешканців Дніпра, Запоріжжя та південної частини Донецької області доїхати автомобілем з Дніпра до Києва, не порушуючи швидкісний режим, за 4 години. Наразі така поїздка займає близько 7 години.

Наступного року також передбачено кошти на будівництво та реконструкцію мостів. Зокрема, кошти виділені на Запорізький міст та лівобережні з’їзди з Дарницького мосту у Києві. Також продовжиться будівництво нового мосту у Кременчуці, роботи на якому розпочалися вже цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!