Нуль за тест: який електрокар провалив перевірку безпеки

Перевірка безпеки від Euro NCAP стала провалом одного з найпопулярніших електрокарів Європи.

0
464

Електромобіль Renault Zoe отримав нуль зірок за безпеку,  пише «Центр Авто».

Euro NCAP – незалежне агентство, яке тестує автомобілі. За результатами цього тестування, в якому перевіряли 10 автомобілів, саме Renault Zoe отримав найгіршу оцінку безпеки – нуль зірок.

Перше тестування електрокара Zoe відбулося ще  у 2013 році . Тоді він отримав найкращу позначку у  5 зірок . Але до сьогодні Renault вже видалили важливі елементи пасивної безпеки з цієї моделі, чим і поплатилися на тестуванні.

Змінити оснащення автомобіля довелося через  дефіцит напівпровідників на ринку . З цієї причини неможливо додати всі функції до автомобіля. Це вимушене та тимчасове рішення, проте через нього сьогодні Renault Zoe зовсім не дотягує своїх конкурентів.

За результатами тестування систем безпеки авто показало себе гірше за інші машини, тому й отримало низьку оцінку в цій категорії. Дані Euro NCAP відзначили, що ця  модель не впоралася із захистом , в аварійних ситуаціях, дорослих пасажирів.

Renault Zoe не єдиний електрокар, який показав такий поганий результат. Ще один електромобіль  із Renault Group – Dacia Spring , його оцінили в одну зірку за погані результати у всіх категоріях, за захист дорослих пасажирів та дітей включно.

Автомобіль Dacia Spring позбавлений багатьох ключових систем активної безпеки, які спрямовані на запобігання зіткненням. Тому така низька оцінка не викликала жодного здивування.

У тестуванні безпеки від Euro NCAP показали себе набагато краще:

  • BMW iX
  • Genesis G70 та GV70
  • Mercedes EQS
  • Nissan Qashqai
  • Skoda Fabia
  • Volkswagen Caddy

Усі вони отримали  по п’ять зірок . А автомобіль  Fiat 500  трохи не дотягнув і отримав позначку в  чотири зірки .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!