Головна Новини Україну заповнює «автомотлох»: імпорт машин значно зростає

Україну заповнює «автомотлох»: імпорт машин значно зростає

0
948

Як повідомляє ТСН, у листопаді обсяг імпорту більш ніж удвічі зріс. Порівняно з тим самим періодом річної давності приріст становив 109%.

Для порівняння, якщо рік тому внутрішні перереєстрації, тобто продажі авто, які вже раніше були зареєстровані в Україні, становили 68 876 авто, а імпорт був на рівні 33 118 авто, то цього року ситуація кардинально змінилася. У листопаді цього року рівень внутрішніх перереєстрацій зріс до 87 074 авто, але імпорт його вже майже наздоганяє. У листопаді 2021 року цей показник становить 69 228 авто. Виходить, що чи не кожен другий, хто наважується купити уживаний автомобіль, вибирає пригін машини з-за кордону.

Щодо того, звідки везуть такі машини, то тут віддається перевага Європі.

В основному автомобілі, які привозять із Європи мають вік понад 12 років. А нерідко це машини, що розміняли третій десяток. Щомісяця на дорогах додається майже 70 тисяч автомобілів, переважна більшість з яких дуже близькі до капітального ремонту, а то й давно переступили цей поріг.

Усього за одинадцять місяців 2021 року до України «приїхало» лише трохи менше пів мільйона (496 253) виваних авто. А за останні два роки цей показник становив 914 026 авто.

До вашої уваги топ-5 вживаних авто, які найчастіше ввозять українці:

  • Volkswagen Passat;
  • Volkswagen Golf;
  • Skoda Octavia;
  • Renault Megane;
  • Ford Focus.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.