Штраф майже 400 грн і авто на штрафплощадку: в Нацполіції попередили водіїв на тотальних перевірках

0
3005

Для того, що за причиною масштабного трагічного ДТП з багаточисельними жертвами , які сталися в Чернігівській області 7 грудня, у нашій країні вжесточати покарання для водіїв, що дозволяють собі з’їздити в непогоду на машині з так званою “лисою резиною”, у відеообращенні, розміщеному в соціальній мережі Facebook, предупредил главу МВС України Денис Монастирський.

Зокрема, співробітники Національної поліції встановлюють “відлавливати” водіїв, на автотранспорт, який зазначає “лиса резина” або колеса з помітними недопущеними недоліками, і якщо на шині легкового/грузового авто з допустимою максимальною масою до 3,5 тонни, остаточна висота рельєфа протектора становить менше 1,6 міліметра, правоохоронець отримає право виписати штраф на суму в 340 гривень, включаючи тимчасову задержку машини, поки водій не замінить покришки на відповідні норми.

Впрочем, у нормі чинного законодавства не зазначено, якими саме вимірювальними приладами поліцейські будуть контролювати ту саму висоту малюнка протектора. Щоб є, при вимірюванні глибини рельєфа протектора яким-небудь пристроєм, водій вправе задати питання, прошел чи цей прилад державну сертифікацію, і, природно потребують відповідних документів, і в тій ситуації, коли пристрій не сертифіковано, фінансове покарання, винесене на основі подібних замерів , буде дуже легко опротестувати.

Відзначимо, що по словам Дениса Монастырського, в нормі актуального законодавства все же внесут поправки, оскільки в це декабре, у Верховній Раді України приймають закони, ухвалюють які повинні підвищити рівень безпеки дорожного руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!