МВС обіцяє суворо карати водіїв за “лисі” шини

0
70

В Україні взимку поліцейські зазвичай приділяють особливу увагу тому, яка висота протектора шин у автомобілів. Але цієї зими правоохоронці особливо суворо стежитимуть за тим, щоб водії не їздили на “лисій” гумі. Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Монастирський, виступаючи із заявою з приводу смертельної ДТП із мікроавтобусом у Чернігівській області, в якій загинули 13 людей, а ще 7 людей госпіталізували з тяжкими травмами, заявив, що поліцейські тепер суворо каратимуть водіїв та власників комерційних транспортних засобів, які їздять “лисою” гумі.

Втім, покарання для таких водіїв буде, звісно, ​​відповідно до українського законодавства.

Так, за “лису” гуму водія можуть оштрафувати на 340 гривень (ч. 1 ст. 121 КУпАП). При повторному такому правопорушенні протягом одного року у водія можуть терміном від 3 до 6 місяців забрати права водія (ч. 4 ст. 121 КпАП).

Мало того, відповідно до ст. 265-2 КоАП, поліцейські можуть тимчасово затримати автомобіль, доки водій не встановить шини з належною висотою протектора.

Зверніть увагу, що страхові компанії відмовлять у виплаті страховки, якщо виявиться, що автомобіль, що потрапив у ДТП, шини були з неналежною висотою протектора.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!