Винайшли унікальну систему автоматичного обігріву фар автомобіля

0
134

Японський виробник автомобільних компонентів PIAA оголосив початок продажу системи обігріву фар. Пристрій виглядає як прозоре коло, яке наклеюється на поверхню фари та нагрівається до температури 60 градусів Цельсія.

Виробник заявляє, що нова система призначена насамперед для світлодіодної оптики, яка сама по собі недостатньо нагрівається, щоб розтопити липкий сніг чи крижану кірку.

Про першу розробку PIAA було оголошено рік тому, але зараз пристрій випущено і коштує 16 тисяч ієн (близько 120 євро). За цей період технологія була вдосконалена, спочатку плівка нагрівалася лише до 50 градусів за Цельсієм, але потім температуру підняли до 60 градусів.

Крім того, тепер є можливість підключити пристрій до бортової системи 24, що є звичайним явищем для вантажівок і гібридів. Прозоре кільце автоматично починає нагріватись, коли температура навколишнього середовища опускається нижче 5 градусів Цельсія.

Нагрівач може живитися від дроту запалення або іншого сумісного джерела, включаючи живлення покажчиків повороту. Потужність становить приблизно 5 Вт.

Такі пристрої пропонують інші компанії. Наприклад, фінська Canatu виробляє прозору плівку з полімерного матеріалу, стійкого до перепадів температур та оснащеного компактними нагрівальними точками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!