Українських водіїв штрафуватимуть по-новому: кого і на скільки

Чиновники вигадали для автомобілістів нову систему штрафів

0
1028

В Україні вже до кінця року може бути ухвалено новий закон, згідно з яким водіїв штрафуватимуть по-новому. Перше нововведення – штрафні бали. У МВС планують знімати бали з водія за порушення правил дорожнього руху.

Із найпопулярніших порушень, за які забиратимуть бали – це непристебнутий ремінь безпеки та проїзд смугою громадського транспорту.

Якщо порушник ігноруватиме попередження, тоді за порушення зніматимуть не лише бали, а й можуть забрати посвідчення водія з наступним іспитом на знання правил дорожнього руху.

Ще одна ініціатива – це альтернатива камерам. Правоохоронці хочуть виміряти середню швидкість на аварійних ділянках.

Це дозволить не ставити багато камер на дорогах, а залишити лише дві – на в’їзді та виїзді з магістралі. Після цього алгоритм легко вирахує, чи була перевищена середня дозволена швидкість. За їзду після того, як вилучили посвідчення, пропонують тепер садити за ґрати. Стандартна схема – ось так зупиняти людей та штрафувати – на жаль, не спрацювала. Як показала практика – підвищення штрафу за їзду після вилучення посвідчення водія у 40 разів, з 510 гривень до 20 тисяч – зовсім не вирішило проблему.

Найрезонансніша ідея – перетворити всіх громадян на копів, а телефони на сертифіковані прилади фіксації порушень. Так кожен, хто зняв незаконну їзду, наприклад, проїзд на червоне світло світлофора може відправити ось це відео правоохоронцям і воно стане підставою для штрафу. Таким чином – на вулицях будуть мільйони камер та мільйони очей, які стежать за порушниками правил дорожнього руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!