Рада виділила Укравтодору ще 19 млрд грн на ремонт доріг

0
71

Спочатку законопроект пропонував збільшити доходи держбюджету на 2,5 млрд. грн.

Верховна Рада (ВР) ухвалила у другому читанні законопроект №6298 про зміни до державного бюджету-2021 щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об’єктів соціально-культурної сфери. «За» проголосували 242 народні депутати. Про це йшлося на засіданні парламенту.

Спочатку законопроект пропонував збільшити доходи держбюджету на 2,5 млрд грн і спрямувати ці кошти «Укравтодору» на будівництво та ремонт автошляхів (один млрд грн), на збільшення субвенцій місцевим бюджетам на ремонт та будівництво комунальних доріг (один млрд грн) статутного капіталу національного авіаперевізника (500 млн. грн.).

Проте до другого читання доходи та витрати держбюджету збільшено вже на 48,65 млрд грн.

Зокрема, з них 19,25 млрд. грн. додатково виділили «Укравтодору» за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». На субвенцію місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці у тарифах направили 26,9 млрд. грн.

Водночас, один млрд грн субвенцій місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери із закону виключили.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!