В Україні пропонують зменшити один із штрафів

0
50

Відповідальність за переобладнаний для роботи на газовому паливі транспорт буде змінена.

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо пом’якшення адміністративної відповідальності за порушення встановленого порядку переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі або альтернативних видах рідкого і газового палива (реєстр. № 6379 від 02.12.2021).

Запропонованими змінами в КУпАП додається нова норма (ст. 121-3), яка встановлює адміністративну відповідальність водія за керування транспортним засобом, переобладнаним для роботи на газовому моторному паливі або альтернативних видах рідкого і газового палива, без дотримання встановленого порядку проведення такого переобладнання.

Адміністративне стягнення за вчинене правопорушення пропонується встановити у вигляді попередження або штрафу (170,00 грн).

У випадку повторності вчинення зазначеного правопорушення протягом року – передбачається штраф у розмірі 340,00 грн.

Розглядати такі справи буде Національна поліція України.

Діючими положеннями КУпАП вже передбачена адміністративна відповідальність за керування водієм транспортним засобом, переобладнаним з порушенням відповідних правил. Але ініціатори законопроекту пропонують включити в кодекс окрему норму.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!