Українських водіїв змусять сплачувати новий автомобільний податок

0
876

Як стало відомо, на українських автовласників чекають сюрпризи, приготовлені владою. Серед деяких нововведень у країні можна виділити кілька найважливіших – змінені податки з транспортних засобів та запровадження придорожнього технічного огляду машин.

Щодо оновленого оподаткування з транспортних засобів, то наступного року планується стягувати кошти до держбюджету з автомобілів вартістю від 45 тисяч доларів. У перерахунку на гривні це близько 1 млн. 200 тисяч.

Цей законопроект розроблений Кабінетом міністрів і раніше був поданий до Верховної Ради, де він пройшов перше читання і, найімовірніше, буде схвалено загалом.

Варто зазначити, що ініціатором цього закону є Денис Шмігаль за спільної роботи відповідного Головного комітету в особі Данила Гетьманцева.

Закон уперше надійшов до ВР ще у червні поточного року, 30 листопада його було прийнято і на даний момент передано на підпис.

Таким чином, згідно з цим нововведенням, автомобіль обкладатиметься податком, якщо його вартість перевищує 200 мінімальних заробітних плат (раніше було 375 хв. з/п). Ще одна умова – транспортний засіб не повинен бути старшим за п’ять років.

Сума для виплати до держбюджету становитиме 25 тисяч гривень за кожну одиницю такого транспорту. Якщо спостерігається прострочення платежу у встановлені 60-90 днів, то плюс до суми додасться ще 10% до штрафу. Але якщо й у цьому випадку автовласник не встиг виконати платіж, то додається ще 20%. До того ж, автомобіль може бути переведений у статус застави.

Також раніше повідомлялося, що певні транспортні засоби можуть бути піддані придорожньому техогляду. Цю процедуру здійснюватимуть патрульні за допомогою спеціальних мобільних станцій, які оснащені призначеним для цього обладнанням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!