Нова дорожня розмітка в Україні – чому вона не працює

0
1112

В Україні почала з’являтись нова розмітка на дорогах у вигляді жовтих сіток. Таку розмітку вже наносять у Києві та інших великих містах країни.

Для чого потрібна така розмітка, розповіли у сюжеті програми “Джедаї” на каналі “2+2”, передає “Обозреватель“. Нагадаємо, що з 1 листопада в Україні набули нових Правил дорожнього руху.

У розділі «Дорожня розмітка» є позначення одного з нововведень – пункт 1.10.3 (коробчаста розмітка жовтого кольору) – наноситься на проїзну частину в зоні перехрестя для попередження про заборону в’їзду на перехрестя у разі виникнення затору (постанова Кабміну №209).). Нова розмітка лише почала з’являтися на дорогах України, тому багато водіїв не знають її значення.

На думку ініціаторів появи такого типу розмітки, вона допоможе знизити аварійність на пожвавлених перехрестях і зменшити затори. Згідно з новими правилами дорожнього руху, водіям категорично заборонено виїжджати на жовту сітку на перехрестях під час скупчення машин чи пробок.

На думку експертів, працюватиме така розмітка лише у тому випадку, коли за порушення проїзду перехрестя, позначеного відповідно до пункту 1.10.3, штрафуватимуть. Крім того, має пройти час, поки водії розберуться з усіма нововведеннями, які набрали чинності у листопаді цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!