Електромобілі можуть отримати штучний звук, щоб відповідати стандартам безпеки

0
102

Вчені провели дослідження, під час якого оцінили ризики, які несуть людей електромобілі. Не виключено, що ці транспортні засоби можуть отримати штучний звук, щоб задовольнити стандарти безпеки.

Цю тему розглянули у США під час чергового засідання Американського акустичного товариства. Зараз електрокари стають все популярнішими. Їхня кількість на дорогах зростає, а разом з цим збільшується і кількість нещасних випадків. Як з’ясувалося, люди з поганим слухом часто стають жертвами ДТП, оскільки не можуть почути засіб пересування, що наближається. Зазвичай вони орієнтуються на звук силового агрегату, але електродвигун занадто тихий, щоб його можна було почути достатньою відстані, щоб встигнути уникнути небезпеки. Про це свідчить статистика та результати дослідження, проведеного вченими.

Під час наукової роботи фахівці вдалися по допомогу добровольців. Люди перебували біля траси, якою рухалися електромобілі, і натискали сигнальні кнопки, коли чули наближення автомобіля. Досвід показав, що у більшості випадків люди не могли заздалегідь почути звук мотора і опинилися б у небезпеці, якби в цей момент перетинали трасу. Підсумком експерименту стала необхідність розробки додаткових заходів безпеки.

Не виключено, що виробники “зелених” автомобілів зроблять спеціальну імітацію. Їх розроблять спеціальний звук, який можна буде почути заздалегідь. Проте це рішення вимагає додаткового узгодження. Слід точно розрахувати, якої сили звучання необхідно, щоб людина точно почула машину. Крім того, потрібно, щоб воно не перевищило допустиму норму і не створило додаткових незручностей, підвищивши міський шум.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!