Експерти перерахували основні помилки при керуванні автомобілем

Названо серйозні помилки водіїв під час водіння.

0
119

За словами автоекспертів, більшість водіїв навіть не підозрюють, що їздять неправильно, при цьому нехтуючи важливими правилами. Так, першою досить поширеною помилкою є застосування ручного гальма на машинах з «автоматом».

За даними експертів в АКПП є власна система зупинки, яка починає працювати в режимі Park. Перемикатися на нього потрібно при стоянці, тому що ручне гальмо не завжди здатне утримати транспортний засіб на місці при паркуванні на схилі.

Крім того, багато автомобілістів дуже рідко перевіряють тиск у шинах. Також варто постійно оглядати колеса на предмет безпеки протекторів, особливо при активній їзді. У результаті перед початком руху необхідно перевірити шини для того, щоб запобігти можливості розриву камери в дорозі.

Крім цього, ще однією частою помилкою є неправильне використання рециркуляції повітря. Її потрібно періодично вимикати, якщо авто їде поруч з іншою машиною. Якщо ж залишити функцію активованою, то в салон потраплятимуть вихлопні гази.

Автоексперти ще рекомендують відмовитись від прослуховування музики в автомобілі на великій гучності. Так, через неї автомобіліст може не почути сигнал від іншої машини або не помітити, як у функціонуванні двигуна відбулися зміни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!