Tesla офіційно перенесла штаб-квартиру з Каліфорнії до Техасу

0
70

Новий головний офіс компанії тепер знаходиться в передмісті Остіна, на території автозаводу, що будується.

Компанія Tesla повідомила у середу про те, що її штаб-квартира офіційно перенесена з Каліфорнії до Техасу. Головний офіс компанії тепер знаходиться в передмісті Остіна, в одному комплексі з великим автозаводом, що будується там же.

Офіційна заява про зміну адреси штаб-квартири була зроблена в середу ввечері під час подання документів до регулюючого відомства, що наглядає за ринком цінних паперів. Генеральний директор Ілон Маск на щорічних зборах компанії у жовтні попереджав, що переїзд відбудеться незабаром.

У документах йдеться, що штаб-квартира Tesla була офіційно перенесена в середу на автомобільний гіга-завод поруч із Остіном.

Наприкінці минулого року в компанії по всьому світу працювало близько 71 тисячі людей. У 2020 році прес-служба Tesla повідомляла про те, що у штаб-квартирі в Пало-Альто працюють близько 10 тисяч людей. Ще 10 тисяч людей працюють на автозаводі у каліфорнійському Фремонті.

Поки що невідомо, чи залишаться якісь працівники в каліфорнійському офісі компанії. Деніел Айвс, аналітик компанії Wedbush, у жовтні говорив, що, можливо, деякі з нинішніх співробітників Tesla не захочуть покидати північну Каліфорнію, проте багато хто віддасть перевагу переїзду через нижчу вартість життя в Остіні. За його припущеннями, Tesla надасть людям можливість залишитися в Каліфорнії, а в Техас можуть переїхати від 40% до 50% співробітників каліфорнійського офісу.

Техас виглядає більш привабливим у зв’язку із набагато нижчим оподаткуванням, а найм співробітників у цьому штаті обійдеться компанії «набагато дешевше та простіше», сказав Айвс.

Ілон Маск вперше заговорив про перенесення штаб-квартири Tesla до Техасу на початку 2020 року, коли у нього стався конфлікт із владою каліфорнійського округу Аламеда з приводу повторного відкриття заводу у Фремонті під час першого спалаху COVID-19.

Сам Маск вже переїхав з Каліфорнії до Техасу, влада якого не стягує з жителів штату прибутковий податок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!