У яких випадках можуть конфіскувати авто: відповідь юриста

0
296

В Україні за несплату штрафів за перевищення швидкості почали вилучати автомобілі. Юрист Богдан Глядик в ефірі каналу “Україна 24” розповів, як відбувається процедура конфіскації автомобіля.

Процедура конфіскації майна в Україні діє вже давно. За словами юриста, накласти арешт можуть за несплату комунальних заборгованостей, боргів перед банками і за судовими рішеннями.

Конфіскувати автомобіль за новими правилами, запевняє Глядик, можуть лише в тому випадку, якщо він перебуває у власності порушника швидкісного режиму. Рішення про стягнення авто передають до виконавчої служби для відкриття провадження, у разі, якщо порушник систематично не виплачує штрафи.

Боржнику спочатку пропонують сплатити штраф добровільно, якщо той відмовляється, служба примусово забирає авто і накладає на нього арешт. При цьому різницю між вартістю конфіскованого автомобіля та штрафів порушнику повернуть.

За словами експерта, з юридичного боку така процедура може стосуватися будь-якої несплати.

“Але зазвичай штраф 340 гривень, навіть якщо його подвоїти – це не та сума, заради якої варто докладати багато зусиль”, – додав Глядик.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!