2022 року автомобілі з Європи подорожчають – названо причину

0
608

З 1 липня 2022 року всі нові автомобілі, що їх випускають у Євросоюзі, мають оснащуватися автоматичною системою обмеження швидкості. Встановлення такої розумної системи збільшить вартість транспортних засобів. Про це передає auto.today.ua

Нова розумна гальмівна система, що складається, у тому числі з камер і датчиків, відстежуватиме швидкість автомобіля в реальному часі та порівнюватиме її з дозволеною на конкретній ділянці дороги.

Зібрана інформація порівнюватиметься з даними навігаційної бортової системи. Якщо водій перевищить швидкість, пролунає звуковий сигнал. Якщо від водія реакції не буде, то педаль газу стане жорсткішою, щоб уповільнити автомобіль.

Такою системою всі європейські автомобілі мають оснащуватися з 1 липня 2022 року. Однак, у неї є, принаймні зараз, кілька недоліків. Недоліки виявила французька асоціація автомобілістів, представники якої вже протестували автомобіль із такою новою технологією.

Так, система може плутати знаки обмеження швидкості. Крім того, водії незадоволені, що вона активується самостійно, хоча надалі її можна вимкнути.

Мабуть, до літа 2022 всі ці та інші недоліки виправлять. Але головне питання, яке мучить зараз мешканців Європи – наскільки розумні гальма збільшать вартість машин. Автовиробники поки що про це мовчать.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!