В Україні вигадали нову схему заробітку на купівлі нових авто. Беруть по 2000 євро

0
570

Загальносвітова нестача напівпровідників спровокувала дефіцит на безліч видів продукції. У тому числі й нові автомобілі. Це призвело до виникнення величезних черг для придбання транспортних засобів з конвеєра. Деякі заповзятливі українці вирішили скористатися цією ситуацією і непогано на ній заробити.

Так, в Україні з’явилася окрема категорія “спекулянтів”, які займають чергу на купівлю нових автомобілів, після чого продають своє місце охочим здійснити покупку якнайшвидше.

Зараз у черзі на покупку нового авто можна простояти від 4 до 7 місяців. Це залежить від бренду та моделі машини. Спекулянти вигадали таку схему:

“Вони роблять передоплату на одне прізвище, наприклад, на Іванова. А потім, коли машина приходить, вони шукають покупця і пропонують йому заплатити додатково від її вартості 2 тисячі євро, щоб отримати авто без черги. Потім просять у дилера виписати договір купівлі-продажу, але вже не на Іванова, а на прізвище покупця“, – пояснив схему генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Автодилери вже обговорювали ситуацію, що склалася, і намагалися зрозуміти, як перешкоджати такому “бізнесу”. Але вони так і не змогли знайти дієве та адекватне рішення.

Покупець завжди може сказати, що оформляв транспортний засіб на інше прізвище через те, що купував його як подарунок. Крім того, переоформити договір йому дозволяє закон про захист споживачів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!