Експерти розповіли, яким бензином краще заправляти автомобіль

Час читання: < 1 хв.
0

Існує одна категорія автомобільних двигунів, для якої бензин з підвищеним октановим числом, такий як А-98 або А-100, може виявитися кориснішим за звичайний бензин марки А-95 або А-92. Вони дають підвищений захист від вибухового горіння, а також підвищують збільшення до продуктивності при великих навантаженнях. Видання «Профіль» пише, що йдеться про турбомотори п’ятого або шостого екологічного класу з невеликим робочим об’ємом. Атмосферним двигунам високооктанове паливо не приносить користі.

Фахівці нагадують, що поширене припущення про найкраще згоряння високооктанових марок бензину неправильне, а аналогія із міцністю алкоголю хибна. Так, бензин А-98 та А-100, навпаки, більш стійкі до неконтрольованого горіння в порівнянні з марками А-92 або А-95. А-100 – це вдосконалений варіант бензину А-98. Експерти зазначають, що навантаження на силовий агрегат при його застосуванні переважно не змінюються, але при цьому у вихлопних газах стає менше шкідливих речовин, але таке паливо коштує дорожче.

Найчастіше, нагадують експерти, найкраще застосовувати рекомендований автовиробником сорт бензину. Якщо для нормальної діяльності двигуну потрібно низькооктанове паливо марки А-92 або А-95, то краще використовувати саме його. Бензин з високим октановим числом купувати невигідно, причому в деяких випадках він може навіть нашкодити двигуну машини.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!