Categories: Новини

«Дизельні» скандали в Європі та СШA стимулювали попит українців на дизельні авто

Share

Зростання цін на паливо на автозаправках і обмеження швидкості руху в Україні, загальносвітова тенденція переходу на екологічні види транспорту, дізельгейти – фактори, що впливають на купівельний попит на авторинку. Журналісти видання AUTO-Consulting поцікавилися, наскільки українські автомобілісти виявилися схильні до такого впливу.

У 2017 році на частку автомобілів з дизельними моторами в загальному обсязі продажів припало 40% – на 2% більше, ніж роком раніше. Такий показник був у Європі в 2000-х.

Через “дизельні” скандали, пов’язані з маніпуляціями автоконцернів даними про шкідливі викиди, європейці стали відмовлятися від дизельних авто, і їх відправили в Україну за привабливими цінами.

Таким чином, в нашій країні кількість автівок з дизельними двигунами на ринку збільшилася, як і попит на них, навіть не дивлячись на те, що вартість дизпалива майже наздогнала ціну бензину.

При цьому бензинових автомобілів у 2017-м купили на 2% менше, їх ринкова частка склала 52%. Електрокари залишаються непопулярними в Україні через дорожнечу і відсутність розвинутої системи зарядних станцій.

Їх частка в загальній структурі продажів – всього 0,5%, проте в цьому році очікується зростання купівельного попиту на такі авто, оскільки їх дозволили завозити без сплати мита і акцизного збору.

Гібридні автомобілі набирають популярність: якщо в 2016 році їх частка становила 1%, то в 2017-му – вже 2,5%.

А ось автівки з ГБО, навпаки, втрачають клієнтів в Україні через подорожчання газу та його сумнівну якість. Відзначено зниження ринкової частки з 9% у 2016-му до 5% в минулому 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: пальне

Останні записи

У МВС попередили водіїв про заміну документів, що робити

Понад 55 тисяч автомобілів вже знайшли своїх нових власників завдяки напрочуд простій та інноваційній послузі "Дії". Це…

27.04.2024

З’явилися перші фотографії нового Bugatti

Bugatti готується представити наступника Veyron та Chiron і, схоже, вже тестує прототипи на вулицях. Деталі…

27.04.2024

Volvo зіштовхнула у краш-тесті найменший і найбільший електрокари (відео)

Так компанія вирішила продемонструвати безпеку всього модельного ряду. Тест виконали на випробувальному полігоні марки. Для…

27.04.2024

Toyota відродить хетчбек Starlet (фото)

Toyota припинила випуск хетчбека Starlet ще в кінці 90-х, але в 2020-му році машину воскресили…

27.04.2024

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Після набрання чинності новим законодавством про мобілізацію, неявка до ТЦК може стати приводом для арешту та подальшого…

27.04.2024

Названий найнадійніший двигун Toyota у 2024 році

Більшість моторів Toyota здатні похвалитися куленепробивною репутацією з точки зору надійності, з якою можуть конкурувати…

27.04.2024