Головна Новини Водії в Україні ризикують втратити права на все життя – деталі

Водії в Україні ризикують втратити права на все життя – деталі

В Україні хочуть довічно позбавляти права керування транспортом за систематичні порушення правил дорожнього руху.

1
794

Відповідний законопроект опубліковано на сайті Верховної Ради України.

На початку листопада було зареєстровано законопроект №6278 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо строку позбавлення права керувати транспортними засобами». Пропонується внести зміни до статті 30 КК про адміністративні правопорушення та до статті 55 КК України.

У першому випадку хочуть позбавляти посвідчення на строк до 3 років за грубе або повторне порушення або довічно за систематичне порушення. У документі зазначено, що «загальний термін позбавлення права керування транспортним засобом може перевищувати гранично допустимий термін, передбачений частиною другою цієї статті», пропонується з КУпАП виключити.

Як повідомляє Telegram-канал “Адвокат права”, текст законопроекту, опублікований на сайті ВР, не збігається з текстом у порівняльній таблиці. Так, у порівняльній таблиці четвертий абзац частини першої 55 КК викладено так:

“Позбавлення права керувати транспортними засобами як додаткове покарання призначається на довічний термін”.

Хоча в тексті законопроекту міститься інший текст (той самий абзац):

«При цьому загальний строк позбавлення права керування транспортним засобом може перевищувати гранично допустимий термін, передбачений частиною другою цієї статті».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.