Компанія Tesla відкликає кілька тисяч автомобілів через проблеми з безпекою

0
1757

Компанія Tesla оголосила про відкликання приблизно 7600 електрокарів у США у зв’язку з потенційною несправністю подушок безпеки водія. Передбачається, що в автомобілях Model S і Model X 2021 випуску ейрбег водія в момент зіткнення може порватися, що несе загрозу життю та здоров’ю користувачів.

Офіційне повідомлення про відкликання автомобілів буде розіслано їхнім власникам поштою, починаючи з 7 січня 2022 року. Повідомляється, що несправність буде безкоштовно діагностовано та усунено силами виробника.

Зазначимо, що раніше із проблемою несправних подушок безпеки зіткнулася компанія Volvo. Виробнику довелося відкликати кілька сотень тисяч старих седанів та універсалів через подушки, які в момент аварії могли в буквальному сенсі вибухнути і завдати додаткових збитків водію та пасажирам. Під відгук потрапили такі моделі, як Volvo S60, S80, V70 та XC70.

Нагадаємо, що у разі цих автомобілів через перепади температур і вологість виходить з ладу так званий інфлятор — пристрій, що містить у собі хімічну речовину, яка під дією датчика про зіткнення виділяє значну кількість газу, що надує подушку безпеки. Проте несправний інфлятор може буквально вибухнути, перетворивши оболонку подушки на шрапнель.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!