Новини

У 2021 році 60% електрокарів було зібрано в Китаї

Share

Останні кілька років популярність повністю електричних автомобілів зростає з кожним днем. Експерти компанії JATO Dynamics підрахували, що за дев’ять місяців 2021 року у світі було продано близько 2,94 мільйона таких машин, що на 153% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Таким чином частка електрокарів на світовому автомобільному ринку збільшилася з 2,6% до 5,8%. При цьому до цих машин не входять комерційний транспорт і не враховуються продажі електромобілів на ринках країн Близького Сходу, Центральної Азії та частини Латинської Америки.

У цьому контексті окремо варто розглянути КНР та її автомобільний ринок. Без сумніву, найпопулярнішим виробником електромобілів у світі визнано компанію Tesla — її машини можна зустріти в будь-якій країні, але чи означає це, що виробник домінує на ринку електрокарів? Відповідь буде неоднозначною.

За даними тієї ж JATO Dynamics, виключно китайські виробники електромобілів у 2021 році продали близько 45% загальної кількості екологічно чистих машин на рідному ринку. Цікаво, що при цьому у світових масштабах на ці ж компанії припадає лише 15% ринку. Такий контраст забезпечений дуже високим попитом на китайські електрокари всередині самого Китаю, де осідає близько 95% повністю електричних машин, зібраних по той бік Великої китайської стіни.

Є ще одна сторона – саме виробництво електрокарів. Згідно з опублікованими даними, близько 60% від загальної кількості електрокарів збираються на території Китаю. До списку марок, які займаються таким видом «аутсорсингу», потрапили Tesla, Volvo, Polestar і BMW, а незабаром до них приєднаються Volkswagen і Mercedes-Benz.

У результаті ми маємо, що Tesla на світовому ринку електрокарів припадає на частку близько 22%, у той час, як основне виробництво таких машин зосереджено на території Китаю. На додачу, більшість електричних машин було куплено жителями Піднебесної багато в чому завдяки великій кількості виробників, представлених тільки на внутрішньому ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024