Новини

Грудень принесе потужні магнітні бурі: названо найнебезпечніші дати

Share

Магнітні бурі у грудні 2021 року – час, коли людині, яка реагує на зміни погоди, потрібно особливо уважно до них прислухатися та реагувати негайно.

Здоров’я та краса – теми номер один у нашому житті. Ось і не дивно, що у разі раптової появи головного болю, підвищення артеріального тиску та безпричинного нездужання людина намагається розібратися, звідки все це з’являється. Найчастіше все пояснюється впливом Сонця та магнітними бурями.

На початку листопаді 2021 року геомагнітні коливання відбувалися часто, і багато людей відчували занепад життєвих сил. А все через потужний спалах на Сонці класу Х, який стався 28 жовтня.

Так, за прогнозами вчених, новий спалах на Сонці в 2021 році очікується 28-29 листопада, і теж класу Х, пишуть РосЗМІ. Як правило, на 3-й день після спалахів спостерігається пік магнітних коливань і погіршення самопочуття людей.

У Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту академії наук Росії попередили, що це явище може спричинити помилкові спрацьовування захисту енергетичних систем. Також зауважено, що в дні активності Сонця підвищуються аварійні ситуації на дорогах, зростає кількість викликів швидкої допомоги, і більше, ніж в інші дні вмирає людей від інсультів.

“Вплив сонячних частинок на нервову систему людини вже неодноразово доведено наукою. Починається безглузда активність людей…” – кажуть вчені.

Що ж до грудня, то найскладнішим, за прогнозом, буде період із 18 по 22 грудня, коли нагряне сильна магнітна буря. Її пік припаде на 19 грудня, і негативний вплив на живі організми буде з самого ранку. А якщо врахувати, що 19 – це ще й повний місяць, варто особливо уважно поставитися до стану здоров’я.

До речі, 29 та 30 число останнього місяця року теж вважаються несприятливими днями, хоч і з інших причин.

У дні високих геомагнітних коливань землі варто відмовитися від вживання спиртного, експерти рекомендують зробити це як мінімум за 3 дні до початку бурі. А також варто переглянути свій раціон і не налягати на консервовану, жирну та солону їжу.

У вказані дні добре вранці бадьоритися: робити елементарну зарядку, стоять кілька хвилин під прохолодною водою.

До речі, якщо довго ігнорувати метеозалежність, згодом вона трансформується у більш небезпечний стан – метеопатію чи метеоневроз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Четверте покоління Volkswagen Scirocco показали на перших зображеннях

Компанія Volkswagen припинила виробництво моделі Scirocco у 2017 році, так і не запланувавши для нього…

18.05.2024

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024