Компанія Skoda може випустити кросовер за розмірами менший, ніж Karoq

0
215

Глава Skoda Томас Шефер розповів, що компанія в майбутньому може випустити субкомпактний кросовер, довжина якого виявиться близько 4-х метрів. Але для позитивного рішення з цього питання має бути дотримано кілька умов, одна з головних – прибутковість від реалізованих проектів.

Нагадаємо, що в березні цього року Індії представили компактний кросовер Skoda Kushaq для місцевого ринку. Новинка побудована на платформі MQB-A0-IN , довжина кузова моделі становить 4221 мм, розмір колісної бази – 2651 мм.

«Сегмент автомобілів завдовжки менш як чотири метри вкрай складний, розповів в інтерв’ю Autocar India Томас Шефер . — Ці машини мають виглядати круто та мати гарну маржу».

За словами топ-менеджера, приваблива зовнішність — одна із головних складових успіху. Дизайн SUV та будь-якої іншої новинки має бути таким, щоб вона могла вийти не лише на локальний (той, для якого вона розроблялася — прим.), а й на будь-який інший ринок у світі.

За словами Шефера , всі умови для створення нової моделі у чеського автовиробника є, головне – це власна платформа, яка становить близько 70% вартості машини.

Також топ-менеджер зазначив, що зараз не найкращий час для інвестицій і потрібно сконцентруватися на тому, що справді може принести прибуток. Проте, ніхто не відмовляється від розробки субкомпактного кросовера, але важливо опрацювати новинку до найменших аспектів, і дизайнерська привабливість для глобального ринку — одна з умов.

Нарешті, Томас Шефер розповів, що слідом за Skoda у цій ніші може представити свої новинки і німецький Volkswagen , що не дивно: обидва виробники – частина одного концерну, і платформа у моделей спільна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!