В Раді хочуть запровадити пожиттєве позбавлення водійських прав за порушення ПДР

Новація спрямована на зниження смертності на дорогах України

0
2191

Вітчизняні законотворці хочуть встановити норму, яка б надавала можливість пожиттєво позбавляти водіїв права на керування транспортними засобами за грубі порушення Правил дорожнього руху, що призвело до тяжких наслідків. Відповідний законопроєкт під номером 6278 зареєструвала у ВР народний депутат Юлія Світлична.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, «необхідність прийняття закону зумовлена непоодинокими випадками масштабних ДТП по всій країні».

Зокрема, проєктом закону пропонується внести зміни до статті 30 Кодексу України про адміністративні правопорушення та до статті 55 Кримінального кодексу України в частині позбавлення наданого даному громадянинові права керування транспортними засобами до довічного терміну.

На думку автора ініціативи, така новація, у разі її ухвалення депутатами у сесійній залі, дозволить забезпечити дотримання вимог правил дорожнього руху, знизить смертність на дорогах України, створить безпечні умови для учасників дорожнього руху, збереження життя і здоров’я громадян, підвищить ефективніть впливу на дисципліну учасників дорожнього руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!