Компанія Volkswagen попрощається із ще однією моделлю

0
729

Volkswagen планує припинити виробництво автомобілів Santana в Китаї, прощаючись понад три десятиліття зі своєю першою китайською моделлю, яка стала символом зростаючого середнього класу в країні і сприяла зростанню популярності німецького автовиробника.

Спільне підприємство Volkswagen AG та SAIC Motor припинить виробництво автомобілів Santana, Skoda Rapid та поточної версії позашляховиків Tharu на своєму заводі у східному місті Ічжен, йдеться в опублікованих урядом регіону документах. Цей завод є основним заводом з виробництва Santanas у Китаї – його потужність складає 224 400 одиниць на рік.

Volkswagen не став прямо коментувати свої плани щодо Santana, але повідомив, що споживчі уподобання змістилися з седанів на позашляховики.

“Споживчі переваги поступово зміщуються від моделей з малолітражним двигуном внутрішнього згоряння (ДВС) до моделей BEV (акумуляторний електромобіль) та позашляховиків”, – заявили в компанії.

Виробництво Santana почалося в Китаї в 1985 році, і Volkswagen повідомив, що за ці роки китайським клієнтам було поставлено понад 6 мільйонів автомобілів. Було незрозуміло, чи Volkswagen продовжить випускати Santana на інших ринках.

Доступні за ціною седани, які стали символами статусу у 1990-х роках, коли економіка Китаю процвітала, здобули визнання та дозволили Volkswagen вирвався на китайський ринок та піднятися на перше місце серед іноземних автовиробників з погляду продажу.

Торік Volkswagen продав у Китаї 3,85 мільйона автомобілів, випередивши іноземного виробника General Motors Co, що займає друге місце, частково завдяки зміщенню акценту на більш популярні та прибуткові моделі позашляховиків. Конкуренція на ринку сімейних автомобілів посилилася з виходом на ринок більшої кількості міжнародних конкурентів та китайських фірм, що чинило тиск на деяких відомих іноземних виробників.

За перші 10 місяців цього року SAIC-Volkswagen реалізував 970438 автомобілів, що на 18% менше, ніж роком раніше. Такі компанії, як Hyundai Motor, Renault та Suzuki Motor, закрили заводи, вийшли із спільних підприємств або повністю залишили китайський ринок.

Згідно з документом, замість Santana та Rapid завод в Ічжені вироблятиме T-Cross та оновлені позашляховики Tharu, хетчбеки Polo та седани Lamando. Volkswagen має інші спільні підприємства з FAW Group та JAC. Усі підприємства будують нові заводи для електромобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!