Автомобілісти в Україні отримують штрафи за порушення правил дорожнього руху, які вони не робили

0
6078

В Україні знову побільшало автомобілів-двійників. Дедалі більше автомобілістів повідомляють, що отримали штраф за порушення правил дорожнього руху, які вони не робили. Більшість із них зазначають, що на момент скоєння порушення знаходилися будинки, а то й за кордоном.

Причиною ситуації є шахрайська схема з двійниками автомобілів. Схему застосовують стосовно тих автомобілів, які неможливо офіційно зареєструвати в Україні. У таких автомобілях пошкоджено номер кузова чи силовий агрегат. А часом двійників створюють «євробляхери» для обходу митних зборів.

Суть шахрайської схеми полягає в тому, що для забороненого в Україні автомобіля знаходять легальний «донор». Офіційно зареєстрований в Україні автомобіль аналогічної моделі та кольору як «нелегал» дозволяє створити двійника. На незаконний автомобіль вішають підроблені номери та документи.

Схема двійників кілька років тому була поширеною в Україні. Тоді двійниками робили «євробляхи». Нерозмитненим автомобілям присвоювали нові документи та перебивали номер кузова. Візуально розпізнати підробку практично неможливо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!