Концерн Volkswagen знову опинився в суді

0
73

Екологічна активістка Клара Майєр і керівники Greenpeace Germany подали до суду на Volkswagen, повідомила у вівторок неурядова організація, звинувативши автовиробника в нездатності зробити свій внесок у боротьбу зі зміною клімату.

Перед поданням позову заявники дали Volkswagen вісім тижнів на розгляд вимог та виправлення ситуації, включаючи припинення виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року та скорочення викидів вуглецю як мінімум на 65% порівняно з рівнями 2018 року.

Volkswagen не одразу відповів на запит про коментар. Компанія заявила, що не розглядає судовий позов проти окремих фірм як адекватне вирішення суспільної проблеми.

“Volkswagen вже чітко дотримувався Паризької кліматичної угоди в 2018 році і має саму амбітну стратегію електрифікації, інвестуючи до 2025 року 35 мільярдів євро в електромобільність”, – заявив представник компанії у вересні, коли Greenpeace виступив із вимогами.

Аналогічний позов був поданий наприкінці вересня керівниками німецької екологічної організації Deutsche Umwelthilfe проти BMW та Daimler, коли обидві компанії також відхилили вимоги припинити виробництво автомобілів на викопному паливі до 2030 року та обмежити викиди CO2 до цього терміну.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!