Глобальна криза мікрочіпів вдарила по BMW

Американський підрозділ BMW визнав, що він робить автомобілі без сенсорних функцій на екрані мультимедійної системи. Серйозна проблема, з якою стикаються зіркові моделі у США.

0
91

Криза мікрочіпів викликає не лише значні затримки з постачанням нових автомобілів. Очікує автомобілів у деяких брендів розтяглося до 14 місяців, що змушує сильно замислитися, чи не настав час купувати нову машину. Хоча в більшості немає певних мікропроцесорів, іншим, таким як BMW, вдалося керувати їх доступністю, відмовившись від певного обладнання в деяких зі своїх моделей.

Але ця ситуація має межу, і у випадку з баварцями вона вже настала. На даний момент це стосується моделей, призначених для США. У повідомленні американського джерела вказується, що німецький бренд виробляє пристрої без сенсорної функціональності на екрані мультимедійної системи, що торкається топових моделей. Зокрема, 3-Series, 4-Series Coupé, Cabrio та Gran Coupé, Z4 та X5, X6 та X7. На даний момент ця проблема не стосується європейських моделей.

Німецька фірма вказує, що інформаційно-розважальна система продовжуватиме працювати, а також функції підключення Apple CarPlay і Android Auto через контролер iDrive на центральній консолі або через голосове управління, але не торкаючись до екрану. Серйозна проблема, яку неможливо вирішити за допомогою майбутнього оновлення програмного забезпечення. Американський підрозділ бренду попросив дилерів проінформувати клієнтів про цю ситуацію та підписати з ними документ, у якому вони підтверджують і припускають, що отримають свій автомобіль без цієї функції», – повідомили представники BMW.

Навіть дилери зроблять знижку у розмірі 500 доларів на автомобіль, щоб компенсувати цей недолік, люб’язність, яка вже була описана як недостатня, якщо взяти до уваги ціни на ці моделі, особливо на X7. 

«Цей крок є результатом проблем у ланцюжку поставок у масштабах галузі, які впливають на виробництво автомобілів у всьому світі та викликають обмеження в доступності деяких функцій », – повідомили у BMW USA.

Одним із наслідків для власників буде значна втрата вартості транспортного засобу, коли справа дійде до доставки або перепродажу через деякий час, водночас це також означатиме величезні збитки для виробника, оскільки вони вже почалися. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!