До березня 2022 року сервіс BlaBlaCar введе комісію для українських користувачів

0
109

Сервіс вирішив запровадити комісію, яка списуватиметься під час онлайн-бронювання поїздки. Таке нововведення, яке планують на початок 2022 року, посилить відповідальність пасажирів та водіїв.

BlaBlaCar, або Блаблакар — найбільша у світі онлайн-платформа для пошуку автомобільних попутників, запущена в 2004 році.

Сервіс BlaBlaCar до березня 2022 року має намір запровадити комісію для пасажирів, які бронюють поїздки по Україні. Її розмір становитиме 10-15% від вартості поїздки, повідомив CEO і співзасновник BlaBlaCar Ніколя Брюссон.

“Стратегічне рішення про перехід карпулінгу BlaBlaCar в Україні на платну основу вже прийнято, залишилося визначитися з датою. Принаймні, це не за горами – серед варіантів ми розглядаємо грудень 2021 року чи лютий-березень 2022-го”, – заявив Брюссон.

За його словами, така новація підвищить відповідальність усіх учасників поїздки. У разі її скасування гроші за бронювання повертатимуться у повному обсязі.

“Оплата самої поїздки, як і раніше, здійснюватиметься готівкою безпосередньо водієві. Таким чином, запровадження монетизації ніяк не позначиться на водіях, адже для них користування сервісом залишиться безкоштовним”, – додав CEO компанії.

Плата за бронювання поїздки на BlaBlaCar вже існує у Франції та Іспанії. Впровадження такого рішення в Україні анонсувалося ще 2018 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!