Новини

Відсьогодні в Україні змінилися правила видачі водійських посвідчень

Share

Жит­тя у ча­си пан­де­мії ви­ма­гає від нас ще біль­шої мо­біль­нос­ті. Сер­вісні цен­три МВС по­ду­ма­ли про кож­но­го. То­му згідно зі змі­на­ми, що вніс Ка­бі­нет мі­ніс­трів Ук­ра­їни до де­яких пос­та­нов, ук­ра­їн­ці мо­жуть за­мо­ви­ти пос­відчен­ня во­дія через Елек­трон­ний ка­бі­нет во­дія з ви­ко­рис­танням за­со­бів пош­то­во­го зв’яз­ку.

Відсьогод­ні, 5 лис­то­па­да, ук­ра­їн­ці, за­мо­вив­ши об­мін пос­відчен­ня во­дія он­лайн, мо­жуть от­ри­ма­ти но­вий до­ку­мент у від­ді­лен­ні Ук­рпош­ти або за­мо­ви­ти дос­тавку кур’єром. Но­ва­ція прий­ня­та пос­та­но­вою Ка­бі­не­ту Мі­ніс­трів Ук­ра­їни, повідомляє видання «День за днем».

Як заз­на­чив на сво­їй Facebook-сто­рін­ці зас­тупник мі­ніс­тра внут­рішніх справ Ук­ра­їни Бог­дан Драп’ятий, та­кі но­вов­ве­ден­ня мі­ні­мі­зу­ють кон­такти з ін­ши­ми людь­ми та знач­но за­оща­дить час, вит­ра­че­ний на від­ві­ду­ван­ня сер­вісних цен­трів МВС.

Ці­на за бланк пос­відчен­ня во­дія за­ли­ши­ла­ся нез­мінною — 243 грн, а са­ма дос­тавка не­за­леж­но від міс­цезна­ход­ження от­ри­му­ва­ча кош­тує 195 грн. Сер­віс екс­прес-дос­тавки за­без­пе­чує швид­ку ло­гіс­ти­ку, а стра­хо­вий по­ліс на від­прав­лення, який бе­зоп­латно на­да­єть­ся Ук­рпош­тою, га­ран­тує клі­єн­там на­дій­ність в от­ри­ман­ні сво­го го­то­во­го до­ку­мен­ту. Тер­мін дос­тавки — до 5 ро­бо­чих днів.

«В Елек­трон­но­му ка­бі­не­ті во­дія вже по­над 1,8 млн ав­то­ри­зо­ва­них ко­рис­ту­ва­чів і за час його іс­ну­ван­ня об­мін пос­відчен­ня во­дія здій­сни­ли 60,3 тис. осіб. Он­лайн-пос­лу­га з дос­тавкою до­ку­мен­та — це ще один крок до дід­жи­та­лі­за­ції, що є прі­ори­тет­ним нап­рямком МВС. Ру­шій­ною си­лою ці­єї оп­ти­мі­за­ції є праг­нення ство­ри­ти прос­ті та дос­тупні пос­лу­ги для ук­ра­їн­ців. Це на­ша ос­новна за­да­ча», — вва­жає т. в. о. на­чаль­ни­ка Го­лов­но­го сер­вісно­го цен­тру МВС Юрій Смоль­яні­нов.

Ал­го­ритм за­мов­лення ду­же прос­тий. Дос­татньо ав­то­ри­зу­ва­ти­ся в Елек­трон­но­му ка­бі­не­ті во­дія та прой­ти нас­тупні ета­пи:

  • обрати послугу «Відновлення та обмін посвідчення водія» та натиснути «Замовити»;
  • перевірити правильність контактних даних та вибрати в блоці «Обрати причину» один із запропонованих варіантів;
  • заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити сканкопію чинної медичної довідки одним файлом з обох сторін у форматі .pdf.;
  • поставити власний підпис за допомогою мишки;
  • обрати спосіб отримання послуги;
  • підписати заяву за допомогою КЕП;
  • сплатити послугу.

Про­єкт ре­алі­зо­ва­ний у спів­ро­біт­ниц­тві з ДП «Ін­фо­тех» та Ук­рпош­тою.

Сер­вісні цен­три МВС дос­татньо сві­до­мі, аби на­да­ва­ти якіс­ні, дос­тупні та на­сам­пе­ред без­печні пос­лу­ги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024