Новини

Українці стали частіше купувати китайські електромобілі

Share

В топ-10 лідерів продажів серед нових електричних авто три – китайські.

У жовтні 2021 року українці придбали 1 595 електромобілів, повідомляє Інститут досліджень авторинку. Більшість із них (48%, 762 шт.) були ввезені з-за кордону вживаними. Ще 44% (698 шт.) — це внутрішні перепродажі. І лише 8% (135 шт.) автомобілів з електричним двигуном українці придбали новими.

Порівнюючи із вереснем 2021 року, загальний обсяг ринку електромобілів зріс на 0,5%, а з аналогічним періодом минулого року, загальний обсяг первинного ринку зріс на 34,8%.

Цікаво, що серед нових авто лідером стали дві новинки, яке нещодавно були презентовані в Україні – Volvo XC40 та Hyndai Ioniq (23 та 20 авто відповідно). Інша помітна тенденція – поява в топ-10 китайських електромобілів, до яких українці раніше ставилися обережно. Зокрема, помітними стали продажі Hyundai Encino (аналог Hyundai Kona), Jac IEVS4 та Honda M-NV (електричний аналог Honda HR-V). Окрім того, у жовтні поставлено на облік 15 вантажних фургонів Chanje V8070, вироблених у 2017 році для ринку США. Їх зареєстрували в Україні для здачі в оренду та лізингу.

Найпопулярнішим електромобілем з пробігом, ввезеним з-за кордону протягом жовтня, знову став Nissan Leaf. На другому місці — найдешевша та водночас найпопулярніша модель Tesla Model 3. Третє місце — за компактним Renault Zoe (45 шт.), які везуть з Європи.

Також цікаво, що в жовтні багато привезли малих вантажних фургонів Renault Kangoo Z.E. Новими вони не користувались попитом, а от вживаними знаходять своїх клієнтів. До України такі прибувають з-за кордону в основному після роботи в кур’єрських чи поштових службах. Реєстрація досить “свіжих” електромобілів Tesla Model Y та Audi E-Tron – результат “роботи” імпортерів авто зі США, які везуть їх як битими чи втопленими, так і цілими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024

Opel Mokka став гібридом і не шокував ціною

Кросовер Opel Mokka вийшов на ринок у новій версії під назвою 1.2 Turbo Hybrid eDTC.…

03.05.2024