Чи варто заправляти автомобіль бензином А-100

0
359

В інструкції з експлуатації автомобіля обов’язково вказується вид палива, що рекомендується. Виробник рекомендує використовувати бензин, який оптимально підходить для конкретної моделі.

Останнім часом серед автомобілістів набирає популярності особливий сорт палива – бензин АІ-100. Водії керуються думкою, що чим вище октанове число бензину, тим жаркіше горіння. Однак, це не так! Октанове число показує ступінь стійкості бензину до неконтрольованого горіння у циліндрах двигуна.

Сорт бензину А-100 – це вдосконалений бензин А-98. Цей бензин не має додаткових навантажень на двигун, але знижує обсяг шкідливих викидів. Явної шкоди для силового агрегату бензин АІ-100 не має, але й відчутної користі також немає.

На думку деяких експертів, бензин А-98 та А-100 чудово підходить для малооб’ємних турбованих двигунів. Для цього виду агрегатів наказаний бензин А-95, а іноді А-95. Нібито 98-й та 100-ий бензини забезпечують підвищення потужності. Частка правди у цьому твердженні є. Але все залежить від виду двигуна, його стану та умов експлуатації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!