Назвали 5 корисних звичок, які врятують життя водію

1
3593
Male driver's hands driving a car on a highway (color toned image; shallow DOF)

Експерти назвали 5 корисних навичок, які допоможуть водіям краще почуватися на дорозі.

1. Правильно сідаємо у крісло водія

Варто виробити звичку правильно сидіти за кермом. Крісло слід встановити так, щоб нога була трохи зігнута при повністю натиснутій педалі гальма. Спинка має бути майже вертикальною. Найкраще, коли зап’ястя рук вільно торкаються керма, а лопатки – спинки сидіння. У такому положенні руки залишатимуться вільними, що дозволить не втратити керування машиною в екстреній ситуації.

2. Правильно тримайте кермо

Положення керма також впливає якість їзди. Є два способи: відповідно до годинникового циферблата можна розмістити руки на 10 і 2 години або на 9 і 3 години. Кермо треба тримати обома руками, щоб швидко реагувати на дорожню ситуацію.

3. Завжди пристібаємось ременем безпеки

Багато пасажирів на задньому ряду не користуються ременем безпеки. Однак при різкому маневрі для непристебнутих пасажирів є ризик отримати травму, тому нехтувати правилами не варто.

4. Порядок у салоні автомобіля

У салоні не повинно бути речей та предметів, які при різкому гальмуванні або повороті можуть впасти на підлогу та опинитися під педаллю гальма. Вміст багажника також має бути закріплений.

5. Робимо «коло пошани»

Перед поїздкою слід оглядати машину з усіх боків, звернути увагу на колеса. Слід переконатися, що у решітці радіатора та колісних арках немає сторонніх предметів. Взимку потрібно не забувати очищати від снігу шибки, плафони ліхтарів та дах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!