“Сюрприз” для “заробітчан”: Польща запроваджує новий обов’язковий документ для українців

У популярній в українських трудових мігрантів країні з'явиться ще один обов'язковий документ, необхідний для іноземців

0
275

Те, що в уряді Польщі готують поправки щодо водіїв, які працюють на комерційних перевезеннях, і їм потрібно буде довести своє навчання, пред’явивши документи про достатню кваліфікацію, повідомляє видання “Logist Today”, посилаючись на офіційну сторінку Президента Польщі.

Зокрема, Президентом Анджеєм Дудою вже схвалено зміни, які внесуть до місцевого закону про автомобільний транспорт, і незабаром норми законодавства Польщі зміняться відповідно до “Директиви ЄС” щодо вимог до підготовки та кваліфікації всіх професійних водіїв.

Основна зміна – кваліфікаційна картка водія, яка видаватиметься місцевими представниками влади, одночасно з повітовими правами, що підтверджують право на автомобільні перевезення для водіїв, які до цього не отримали права водія за кодом 95, оскільки раніше не проживали в Польщі.

З моменту набуття чинності законом водію будуть зобов’язані самостійно подавати заяву на отримання вищеописаної картки, оскільки простих прав водія вже недостатньо для виконання автотранспортних послуг. Однак це посвідчення все ж таки видаватиметься як документ, що підтверджує офіційне працевлаштування в Польщі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!