Новини

Нардепи хочуть збільшити штрафи за перевищення швидкості

Share

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді України законопроєкт, яким передбачається посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах. Відповідний документ розміщено на офіційному сайті ВРУ.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, дана законодавча ініціатива є актом вимушеного реагування на стан смертності та травматизму в Україні внаслідок дорожньо-транспортних пригод і перш за все через недотримання встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах.

За словами нардепів, саме перевищення безпечної швидкості руху є головною причиною дорожньо-транспортного травматизму і складає 34% від усієї кількості ДТП. А згідно з результатами проведеного аналізу та звіту Світового банку, смертність внаслідок ДТП на 100 тисяч населення в Україні складає близько 15 осіб, тоді як у США – двоє, у ЄС – майже у чотири рази менше.

Депутати звертають увагу на те, що сьогодні водії, які порушили максимально дозволений швидкісний режим у населених пунктах в Україні більше ніж на 20 км/год, сплачують 340 гривень, що еквівалентно 10 євро, а за перевищення швидкості в населених пунктах більше ніж на 50 км/год – 3 400 грн, що еквівалентно 100 євро. На фоні міжнародної практики такі штрафи є мізерними та малоефективними.

На думку авторів законопроєкту, Україна опуститься в рейтингах смертності в ДТП, якщо запровадити штрафи (і реально штрафувати) за перевищення швидкості, до 30 000–60 000 гривень.

«Саме такі радикальні кроки та високі штрафи можуть стати найдієвішим стимулом для наших водіїв їздити суворо за правилами», – зазначають народні обранці.

Враховуючи викладене, вони пропонують встановити відповідальність водіїв за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на п’ятдесят кілометрів на годину, а у населених пунктах більш як на тридцять кілометрів на годину, що  тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців. Водночас перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах більш як на сімдесят кілометрів на годину каратиметься позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024

Нове покоління Toyota Fortuner: розкрито подробиці

Toyota планомірно оновлює всю свою лінійку позашляховиків. Слідом за Land Cruiser і Land Cruiser Prado…

07.05.2024

Tesla має намір брати з власників Model Y до 2000 доларів за розблокування прихованого діапазону ходу

Гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що версія Model Y Standard Range здатна подорожувати так далеко,…

07.05.2024

Subaru запускає продажі універсала WRX Sportwagon з “механікою”

Універсал Subaru WRX з механікою з'явиться в Америці. Але не у США. Практичний WRX з…

07.05.2024

Продажі Volvo зростають: які моделі сьогодні користуються популярністю у світі

Volvo оголосила дані про світові продажі за квітень 2024 року, які склали 65 838 автомобілів,…

07.05.2024

Kia готує новий електромобіль кращий за Volvo EX30

Kia готується уявити світові свою нову розробку в сегменті компактних електромобілів. 23 травня відбудеться офіційна…

07.05.2024