Не можна розмитнити: проблемні «євробляхи» вивозять із України для продажу

0
1806

В Україні добігає кінця період пільгового розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Раніше повідомлялося про те, що скористатися знижкою можуть не всі. Деякі групи «євробів» так і не вдасться узаконити в Україні. На власників таких автомобілів чекають величезні штрафи.

Громадська організація АвтоЄвроСила повідомляє, що є й ті автомобілісти, розмитнення автомобілів яких є економічно недоцільним. Якщо до закінчення терміну пільгового розмитнення не прописані в Україні машини залишаться на території країни, то їх власники отримають величезні штрафи, а автомобіль можуть просто конфіскувати. Тому митні брокери готуються до масового вивезення проблемних автомобілів з України. При цьому в Європі ці машини також матимуть проблеми. На такі автомобілі немає європейської страховки та чинного техогляду.

Власники проблемних машин вивозять свої “євробляхи” за кордон і там продають за копійки. Для вивезення їм потрібно сплатити штраф 8500 гривень, але митники «капризують» і складають протокол на 170 тис. гривень.

Послуга брокера з вивезення проблемної «євробляхи» за кордон коштує тисячу доларів. За ці гроші власника такого автомобіля обіцяють уберегти від штрафу 170тис. гривень за умови сплати 8500 гривень. Також у вартість входить продаж машини у Литві.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!