В Україні оновили правила перевезення у транспорті

0
233

На сайті Міністерства охорони здоров’я України опублікували оновлені правила щодо перевезень пасажирів між областями. Правила поширюються на всі види транспортних засобів: автобуси, поїзди, літаки та особисті авто. За наявність документа про вакцинацію чи негативного тесту несуть відповідальність пасажири.

Громадяни, які їдуть з однієї області України в іншу на власному автомобілі, можуть не пред’являти документ про вакцинацію або негативний тест, якщо в машині перебувають не більше 5 осіб (діти до 14 років не враховуються). Якщо всі пасажири є членами сім’ї, то людей у ​​машині може бути більше. Документи також не будуть потрібні неповнолітнім.

За відсутність документів у пасажирів поїзда та літака несе перевізник.

Перевізники зобов’язані повідомити пасажирів про те, що кожен повинен мати при собі один із таких документів:

  • Жовтий або зелений сертифікат про вакцинацію. Сертифікат можна пред’явити як паперовому, так і в електронному вигляді;
  • Сертифікат іноземного зразка;
  • Документ отримання лише однієї дози вакцини – форма 063-О;
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
  • Негативний результат експрес-тесту або ПЛР-тесту.

Незабаром до цього списку планують внести і документ, який підтверджує той факт, що людина вже перехворіла. Довідку видаватимуть лікарі на строк до 180 днів.

Штраф за порушення правил перевезення у транспорті становить 1-2 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 17 до 34 тисяч гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!