Європейський авторинок вперше в історії очолив електромобіль

0
59

Найбільш затребуваною моделлю на європейському ринку за підсумками вересня став електромобіль. Як відназчає інстаграм-аккаунт Carindustryanalysis, це перший подібний випадок в історії.

Лідером ринку став седан Tesla Model 3. За вересень в країнах Європи було зареєстровано 24 591 таких машин, що на 58% більше, ніж у вересні минулого року.

Домогтися успіху бюджетній Тесла дозволило, зокрема, зниження продажів європейських бестселерів Так, реалізація VW Golf впала майже на 40% (з показником 17 507 автомобілів він навіть не увійшов до трійки лідерів), Renault Clio втратив у популярності на 23% та посів друге місце в загальному заліку, а продажі Dacia Sandero погіршилися на 9% – відповідно, ця модель зайняла третє місце. Замкнув п’ятірку електричний Fiat 500.

Аналітики відзначають також, що підсумки вересневих продажів – перший випадок, коли лідером ринку виявився автомобіль, розроблений та вироблений за межами Європи. Компанія Tesla вже відкрила власний завод в передмісті Берліна, але він орієнтований на виробництво компактного електрокроссовера Model Y і вийде на перший етап проєктної потужності в чверть мільйона машин на рік тільки до кінця 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!