Водіям назвали п’ять поширених помилок в розмові з поліцейськими

Поведінка водія може насторожити співробітника правоохоронних органів і додати неприємностей.

0
300

Автоексперти розповіли про п’ять поширених помилках водіїв при розмові з поліцейським, які зіграють не на вашу користь.

Метушливість і нервозність

Якщо водій кудись поспішає, він може почати квапити інспектора в надії знайти у нього розуміння. Однак ніхто не любить, коли його підганяють, тому є ймовірність, що документи будуть перевіряти ще більш ретельно і повільно.

Закиди

Деякі водії починають дорікати інспекторам в тому, що вони зупинили саме їх, а не «справжніх порушників». Однак, машина просто могла виявитися в числі «підозрілих» за орієнтуванням. Крім того, поліцейські влаштовують профілактичні рейди і можуть зупинити будь-кого.

Фамільярність

Перехід на «ти» – частий прийом корумпованих співробітників. Недосвідченому водію може здатися, що неформальне спілкування допоможе справі, але насправді цей психологічний прийом дозволяє інспектору вести розмову «зверху вниз».

Зарозумілість і хамство

Інспектор зобов’язаний представитися і назвати причину зупинки. Однак, не потрібно відразу накидатися на нього з вимогами пояснити те, що відбувається. Якщо всім виглядом показувати свою неприязнь до інспектора і грубіянити, нічим хорошим це не закінчиться. Крім того, за образу можуть залучити як за кримінальною статтею, так і по КоАП.

Відповідати на провокаційні питання

Деякі автолюбителі сильно нервують в присутності інспекторів поліції і тому автоматично починають відповідати на провокаційні питання, такі як: «Нарушаем?», «Який знак ви зараз проїхали?» і т. д. Якщо водій сам назве уявне порушення або запропонує «мирний» спосіб врегулювання, то він виявиться далеко не у виграшному становищі. Краще поставити інспектору зустрічне запитання: «Ви виявили правопорушення?» Якщо ви ствердно відповіли, необхідно наполягати на складанні протоколу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!