Введення обов’язкового техогляду: які машини його не пройдуть

0
1397

З вересня 2022 року в Україні планують повернути обов’язковий техогляд для приватних легкових автомобілів. Процедура проходження техогляду стане обов’язковою для всіх. У регламенті про введення техогляду міститься кілька важливих пунктів, які створюють складнощі для деяких груп авто.

Законопроект про введення обов’язкового техогляду для всіх автомобілів передбачає введення перевірок технічного стану транспортних засобів на стаціонарних пунктах прямо на дорогах. Перевірка автомобілів на дорозі становитиме не менше 5% від загальної кількості зареєстрованих транспортних засобів.

Уряд планує проводити перевірки машин через 4 роки після виїзду з салону, а потім – кожні 2 роки. Також проходити техогляд потрібно буде при купівлі вживаного автомобіля, незалежно від дати останньої перевірки. Автомобілі після ДТП теж повинні будуть проходити повторний техогляд.

Для мінімізації корупційних схем в процедурі техогляду планується фіксувати процес на відео, яке буде зберігатися в загальній державній базі.

За ухилення від техогляду водіїв чекає покарання у вигляді великого штрафу.

На думку експертів в групу ризику автомобілів, які можуть не пройти техогляд в Україні, потрапляють такі машини:

  • Після ДПТ;
  • З зміненою конструкцією;
  • Старше 15 років;
  • Розмитнені авто ввезені з-за кордону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!