Українським водіям назвали п’ять поширених помилок в розмові з інспектором поліції

0
1461

Іноді при розмові з інспектором Поліції навіть невинні, на перший погляд, фрази можуть обернути ситуацію не на користь водія. Тому важливо знати, як краще спілкуватися з інспектором. Автоексперти розповіли про п’ять поширених помилок водіїв у цьому випадку.

Метушливість і нервозність

Якщо водій кудись поспішає, він може почати квапити інспектора в надії знайти у нього розуміння. Однак ніхто не любить, коли його підганяють. Тому є ймовірність, що документи будуть перевіряти ще більш прискіпливо і повільно. Крім того, метушливість і нервозність при бажанні можна розцінити як неадекватну поведінку або результат впливу на психіку алкоголю.

Закиди

Деякі водії починають дорікати інспекторам в тому, що вони зупинили саме їх, а не “справжніх порушників”. Однак щодня поліцейські отримують орієнтування, і машина просто могла виявитися в числі “підозрілих”. Крім того, поліціянти влаштовують профілактичні рейди і можуть зупинити будь-кого.

Фамільярність

Перехід на “ти” – частий прийом корумпованих співробітників. Недосвідченому водію може здатися, що неформальне спілкування допоможе справі, але насправді цей психологічний прийом дозволяє інспектору вести розмову “зверху вниз”. Також не слід фамільярничати у відповідь.

Зарозумілість і хамство

Інспектор зобов’язаний представитися і назвати причину зупинки. Однак не потрібно відразу накидатися на нього з вимогами пояснити те, що відбувається. Якщо всім виглядом показувати свою неприязнь до інспектора і грубіянити, нічим хорошим це не закінчиться. Крім того, за образу можуть залучити як за кримінальною статтею, так і по КУпАП.

Відповідати на провокаційні питання

Деякі автолюбителі сильно нервують в присутності інспекторів Поліції і тому автоматично починають відповідати на провокаційні питання, такі як: “Порушуємо?”“Який знак ви зараз проїхали?” і т. д. Якщо водій сам назве уявне порушення або запропонує “мирний” спосіб врегулювання, він виявиться далеко не у виграшному становищі. Краще поставити інспектору зустрічне запитання: “Ви виявили правопорушення?” Якщо ви ствердно відповіли необхідно наполягати на складанні протоколу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!