Старі електромобілі Tesla продають в США дорожче нових

0
1094

Tesla Model 3 став найбільш швидко продаваним авто на «вторинці» США. Як повідомляє Electrek, іноді американські покупці готові платити за старі Model 3 більше, ніж за нові. На це є кілька причин: електричні автомобілі Tesla користуються високим попитом, а нову машину нелегко купити через скорочення виробництв на тлі дефіциту напівпровідників. Нарешті, зростання інтересу до ринку старих авто пояснюється особливостями податкового законодавства.

За інформацією агентства iSeecars, на продаж Tesla Model 3 з пробігом в США у вересні йшло близько 16 днів, а середня ціна становила 47 453 долара. Стартовий цінник нової Model 3 – 42 тис. доларів.

Висока середня ціна пояснюється продажем дорогих комплектацій, однак і при порівнянні цін на однакові Tesla на первинному і вторинному ринках остання нерідко виявляється вище.

Наприклад, на сайті Tesla нового господаря шукає Model 3 Long Range 2019 року з пробігом – 14,5 тис. км за 60,7 тис. доларів. У 2019 році вартість такого електричного авто становила 49,9 тис. доларів, доплата за темно-синій колір і 19-дюймові диски – 2,5 тис. доларів, а ще 6 тис. доларів додавав автопілот Full Self-Driving. Таким чином, підсумкова вартість дорівнювала 58,4 тис. доларів, що нижче нинішньої ціни на вторинному ринку.

Однак такі розцінки не заважають Tesla Model 3 лідирувати за швидкістю перепродажу. Ще 3 роки тому компанія Tesla поставила в США 200 тис. електричних авто і позбулася державної податкової пільги в 7,5 тис. доларів, що знижує вартість нових електрокарів для покупців. В результаті покупка нової Tesla для американців стала менш вигідною. Крім цього, через брак напівпровідників нові машини виявилися в дефіциті, що теж сприяє притоку покупців на «вторинку».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!