Новини

На автобанах Німеччини введуть обмеження швидкості

Share

Рішення обмежити швидкість на всіх автобанах зараз підтримують 50% німецьких водіїв і навіть чотириразовий чемпіон Формули-1 закликав ввести ліміти.

У Німеччині планують обмежити швидкість на всіх автобанах. З такою ініціативою виступає Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка перемогла на недавніх парламентських виборах. Про це повідомляє Auto.today.

Примітно, що таку ініціативу в СДПН пояснюють не стільки турботою про безпеку дорожнього руху, скільки бажанням зменшити шкідливі викиди СО2. На швидкості 110-130 км / год їх рівень набагато нижче, ніж при 200-250 км / г.

Тема зниження швидкості руху транспорту на автобанах регулярно піднімається німецькими політиками вже не один десяток років. Якщо спочатку всі подібні магістралі не мали ніяких обмежень швидкості, то з часом на деяких їх секціях встановили ліміти в 110-130 км / г. І поступово таких ділянок стає все більше, а легально розігнатися до 150 км / год і вище тепер можна лише місцями.

Втім, повністю обмежити швидкість на всій довжині автобанів не виходило, адже раніше громадськість в Німеччині не підтримувала це рішення. Проти виступав і німецький автоклуб ADAC. На захист своєї позиції експерти наводили статистику ДТП на автобанах Німеччини – кількість аварій було приблизно таким же, як на автомагістралях в інших країнах.

Однак тепер ADAC не перешкоджає запровадженню таких лімітів швидкості. Мало того, останні соціологічні дослідження свідчать, що їх підтримують 50% німецьких водіїв.

До того ж, у соціал-демократів з’явився несподіваний союзник – чотириразовий чемпіон Формули-1 Себастьян Феттель. Гонщик стверджує, що обмеження швидкості зменшить викиди СО2 на 2 млн. Тонн, а також врятує людські життя. Любителям швидкісної їзди він порадив частіше відвідувати гоночний трек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024