Водіям в Україні нагадали про ще один штраф: 17000 гривень

0
46132

Закон України «Про страхування» передбачає обов’язкове страхування не тільки транспортних засобів (ОСАГО), але і водіїв. Це правило відноситься до водіїв великовантажних автомобілів. Порядок проведення обов’язкового особистого страхування водіїв був затверджений ще в 1996 році.

Так, особистим страхуванням в Україні підлягають співробітники транспортних компаній, які виконують обов’язки водіїв. Спеціальний вид страховки для водіїв передбачає, що застрахованим водій вважається тільки на період обслуговування поїздки.

Водії виконують транспортні перевезення зобов’язані мати поліс особистого страхування! При цьому, страхувальниками водія є юрособи або підприємці, які є власниками транспортних засобів або дати можливість користувачам (за договором оренди). Це означає, що водій повинен придбати поліс особистого страхування не самостійно, а отримати його від компанії, перевезення якої виконує.

За відсутність страхового поліса у водія передбачений штраф в розмірі 17000 гривень. Штраф виписують не на водія, а на компанію, яка повинна надати страховку.

Отже, при перевірці документів, водій повинен пред’явити співробітникам Укртрансбезопасності як страховий поліс на автомобіль, так і поліс особистого страхування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!