Новини

В Україні готують податок на старі автомобілі

Share

В Україні Державна екологічна інспекція виступила за введення утилізаційного збору на старі автомобілі. Він може торкнутися близько двох мільйонів авто, а його розмір, за різними оцінками, складе близько 100-200 євро.

Введенням податку на старі машини влади сподіваються мотивувати автовласників переходити на авто «свіжіше» з екологічно чистими двигунами.

У разі, якщо закон буде схвалений урядом, він торкнеться близько 2 мільйонів автомобілів в країні, власникам таких авто доведеться платити податки в розмірі 100-200 євро, повідомляє  Оглядач .

Як повідомляє Федерація роботодавців автомобільної галузі, середній вік машини в Україні – понад 22 років. Їх двигуни вже давно не відповідають сучасним екологічним нормам щодо викидів в атмосферу.

Збір може коливатися в межах 100-200 євро, як в європейських країнах, заявив директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко . За його словами, якщо частина деталей авто ще можна використовувати повторно – власнику можуть навіть виплатити компенсацію.

«У Європі, якщо ви віддаєте автомобіль на утилізацію в хорошому стані, і з нього знімають хороші запчастини, які можуть піти на вторинний ринок, тоді вам ще й заплатять. Якщо це повністю мотлох, тоді вам доведеться заплатити за утилізацію 100-150-200 євро », – говорить експерт.

Зараз же, якщо такий збір не буде черговим побором, а автомобілі будуть утилізувати насправді – Асоціація підтримає таку ініціативу.

Без системи утилізації Україна ризикує перетворитися на звалище: в країну ввозять десятки тисяч авто на «евробляхах», які давно не відповідають екологічним стандартам. У разі поломки подібні автомобілі ремонтувати нерентабельно і їх просто кидають у дворах, де вони гниють і забруднюють навколишнє середовище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024