Україна переходить на європейську модель автошкіл: що зміниться

Майбутні водії спочатку будуть проходити весь курс теорії в автошколі, здавати іспит, і тільки після успішної його здачі зможуть приступити до практики.

0
295

В Україні запрацює система підготовки водіїв, наближена до європейської практики. Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Так вийде скоротити час підготовки майбутніх водіїв.

Як вказав заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драпятий , адаптація стандартів до європейських реалізується в рамках курсу України на вступ до ЄС.

На цьому тижні Кабмін вже прийняв постанову, якою вносяться зміни до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв.

Таким чином, оптимізовано мінімальна кількість навчальних годин для підготовки водія, але при цьому самі автошколи не обмежені в можливості додаткових занять. Наприклад, по категорії «В» скорочено час теоретичної підготовки з 100 до 63 годин, час практичної підготовки не змінено – 40 годин.

Крім того, оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, доданий навчальний розділ «Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)», також введені теми, що стосуються електромобілів.

«Майбутні водії спочатку будуть проходити весь курс теорії в автошколі, здавати іспит, і тільки після успішної його здачі зможуть приступити до практики», – додав Драпятий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!