Киян змусять платити за паркування біля власних будинків

0
56

Київські чиновники вважають, що кияни повинні сплачувати за паркування біля власних будинків. Такий підхід міститься у “Концепції транспортної та паркувальної політики столиці”, яку презентували учора мер Києва та заступник голови КМДА.

Мова йде не про паркування у дворах та на прибудинкових територіях. Чиновники хочуть зробити платним паркування на вулицях та біля будинків навіть для тих людей, хто мешкає у цих будинках. Починати будуть з центру.

“Питання чи повинен киянин який живе в центрі платити як всі інші повний тариф? У мерії є принципова відповідь на це питання. Ми вважаємо, що ви як киянин у такому випадку маєте право на пільгу, якщо ваша машина залишена у певному радіусі від місця де ви офіційно зареєстровані”, – вважає заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За словами чиновника вдосконалена система збору коштів з автомобілістів, які паркують машини біля своїх будинків, буде запущена вже наступного року.

Оплачувати паркування можна буде у мобільному додатку “Київ цифровий” зареєструвавшись там та ввівши номер автомобіля. Контролювати сплату буде інспекція з паркування. Тим, хто не заплатить за парковку біля свого будинку будуть виписувати штраф за порушення правил паркування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!