Прем’єр анонсував будівництво шести нових автобанів

0
392

У 2022 році в Україні може з’явитися перший автобан, заявив 7 жовтня під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль, передає кореспондент видання “ГОРДОН”.
Він назвав злочином ситуацію, коли 30 років в Україні не будували швидкісних доріг.

“Ми почали цю роботу. Я переконаний, що наступного року від Краковця [Львівської області], де пункт пропуску з Польщею, до Львова, до Рівного буде проведено вже перший автобан. Усі проведені критичні речі, проведені вже всі дослідження, вивчений трафік, вже є потенційні проєктанти, тобто ця робота рухається”, – сказав очільник уряду.

Головне, за словами Шмигаля, що “прийнята вся законодавча база, яка дозволяє це реалізовувати”.

“Слідом за цим проєктом ми вже знаємо про п’ять наступних проєктів будівництва автобанів, зацікавленість у яких висловили, зокрема, інвестори”, – зазначив прем’єр-міністр України.

Контекст:

У березні Шмигаль говорив, що майбутня траса Краковець – Броди – Рівне разом із ділянкою північного обходу Львова утворює “сучасний транспортний коридор із Євросоюзом”.

У грудні 2020 року президент України Володимир Зеленський говорив, що є шанс за чотири-п’ять років побудувати всі інфраструктурні вузли, а всього у 2020 році в країні побудували та відремонтували 4000 км доріг державного значення.

У лютому 2021 року глава держави зазначив, що цього року українська влада збирається побудувати 4,5 тис. км доріг державного значення та 2 тис. – місцевого.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!